Review: Battle van twee silicone glijmiddelen!

Glijmiddelen kunnen echt enorm verschillend zijn, zelfs als ze van dezelfde basis gemaakt zijn. Daarom vergelijk ik hier 2 van mijn silicone glijmiddel favorietjes!

Glijmiddelen op silicone basis!

Beide glijmiddelen zijn op basis van silicone. Dat wil zeggen dat ze niet in je huid trekken en dus als het ware een laagje leggen op je huid. Daardoor glijden ze heel erg lang, hoef je er niet veel van te gebruiken én kan je er ook mee masseren!
Jammer genoeg kan je silicone glijmiddelen niet gebruiken op toys die ook van silicone gemaakt zijn.
Opgelet! De Bodyfluid van FUN Factory is niet meer te koop.

Uitleg over de verschillen in glijmiddelen vind je hier!

YESforLOV Massage integral vs FUN Factory Bodyfluid
Massage Integral links, Bodyfluid rechts

Wist je trouwens dat glijmiddel op silicone basis, doordat het niet in de huid trekt en niet oplosbaar is in water, uitermate geschikt is om in het water te gebruiken?
Dus neem je busje silicone glijmiddel mee en duik even dat bubbelbad in! 😉

YESforLOV Massage Integral

De Massage Integral van YESforLOV is een dunne, loperige gel. Als je het op je vingers doet, loopt het tussen je vingers door en van je hand af. Ik zal niet zeggen dat het zo dun is als water, maar het is wel echt erg vloeibaar.
Het ruikt lekker, vind ik, al kan je hem misschien ook wel wat verwarren met de geur van babyshampoo of zo iets.

Qua textuur is het zo loperig dat het eigenlijk bijna massage-olie is. Dat maakt het een erg fijn glijmiddel om eerst, bij een langzaam voorspel ofzo, je partner helemaal mee in te wrijven en mee te masseren. Heerlijk! Zo een sensuele massage kan ook heel goed op de intieme delen. Zeker een aanrader om eens met glijmiddel te proberen! 

Fijn eraan is ook dat je partner (of jouw eigen lichaam) de dag erna super zacht is! Als je niet gedoucht hebt natuurlijk. 😉

Het nadeel aan het loperige is dan weer dat als je tussendoor glijmiddel moet bijnemen, dat het echt heel vloeibaar is. Je doet het dus best eerst in je hand in plaats van meteen op de penis of op je toy (Let op! Niet op toys gebruiken die van silicone gemaakt zijn!)

Het is trouwens niet zo dat heel je beddenlakens helemaal plakken na gebruik. Je kan het altijd eerst eens uitproberen op lakens die de volgende dag de was in moeten, om je wat zekerder te doen voelen!

De dop van het busje is niet super makkelijk. Je hebt eigenlijk weinig controle over hoeveel eruit komt, maar je hebt toch altijd wel vrij veel nodig, dus dat is wel ok. Ik heb wel de indruk dat de dop altijd een beetje plakt.

Best een handige doseerdop, maar er komt soms nogal veel uit.

Nog een heel groot voordeel aan de producten van YESforLOV is dat 95% van hun producten volledig vegan zijn. Er zitten dus geen dierlijke stoffen in. Ook worden ze echt volledig in Europa gemaakt, het busje en al! Kan zijn dat dat no big deal is voor jou, maar voor mij wil dit zeggen dat het product hoogstwaarschijnlijk beter van kwaliteit zal zijn dan vele anderen.

FUN Factory Bodyfluid

De Bodyfluid van FUN Factory is dus ook een glijmiddel op siliconebasis. Maar in tegenstelling tot dat van YESforLOV, is dit een hele dikke en compacte gel. Hij plakt tussen je vingers als je het op je hand doet. De Bodyfluid heeft helemaal geen geur en dat is eigenlijk ook wel fijn.

Een groot voordeel aan de dikke textuur is dat je hem heel makkelijk op de penis of toy kan doen en dan kan uitsmeren en het er dus niet afloopt. Best wel fijn om mee te gaan aftrekken of om de clitoris te stimuleren. Het lijkt ook alsof hij langer blijft, alsof je er minder veel van moet gebruiken. En vooral ook tussendoor minder van moet bij nemen.

De dop van dit busje is heel gemakkelijk. Er komt telkens ongeveer de hoeveelheid uit die je wil. Door de handige doseerdop, blijft het flesje ook  proper.

Het dopje is makkelijk en blijft goed proper.

Een nadeel is dan weer dat, hoewel het bodyfluid heet, het moeilijker is om ermee te masseren. De gel is gewoon te dik, te vettig. FUN factory ziet het wel als een optie, maar ik vind het toch iets minder handig.
Dus de bodyfluid is voor mij eigenlijk voornamelijk bruikbaar als glijmiddel.

Welke is het beste?

Het zijn echt alle twee super goede silicone glijmiddelen. Maar het glijmiddel dat ik zelf het liefst gebruik is de Massage Integral van YESforLOV. Gewoon omdat die het fijnst aanvoelt op mijn eigen intieme delen. De Bodyfluid is dan weer een favoriet van mijn vriend. Hij houdt wat meer van de dikkere texturen dan ik. Dus wisselen we een beetje af. 🙂

Je voelt van de YESforLOV Massage Integral dat de kwaliteit en zachtheid van dit product gewoon nog nét dat tikje beter is… Daarnaast is het heel erg fijn om elkaar er helemaal me in te wrijven en kan je alles er lekker vettig mee maken… En hoe vettiger, hoe… 🙂

FUN Factory Bodyfluid is intussen niet meer te koop bij FUN Factory.
De Massage Integral koop je voor €29,90 bij loveware of via mij!

Je kan hem ook op bol kopen voor iets meer dan €33.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *